ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ YUMURTALI VE HAŞHAŞLI EKMEK

Yumurtalı Ve Haşhaşlı Ekmek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Yumurtalı Ve Haşhaşlı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 paket instant maya
  • 3 yumurta
  • 25 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 3 su bardağı ekmek unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı su

Yumurtalı Ve Haşhaşlı Ekmek Nasıl Yapılır?

Süt, şeker, yumurta, tereyağı ve tuzu bir kasede karıştırın. Un, maya ve haşhaş tohumunu ekleyip yoğurun. Üzerini örterek 35 dakika mayalanmaya bırakın.

Kare bir kalıbı yağlayın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve kalıbın içine dizin. 30 dakika daha dinlendirin. Yumurta sarısı ve suyu karıştırıp fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün ve 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!