TURNA YEMİŞLİ TATLI EKMEK

Turna yemişli tatlı ekmek
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Turna yemişli tatlı ekmek tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 1 paket maya
  • 1⁄4 su bardağı toz şeker
  • 2/3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Dolgusu için

  • 2 su bardağı turna yemişi
  • 1⁄2 su bardağı toz şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 portakal suyu
  • 1⁄4 su bardağı su

Frosting için

  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1⁄2 tatlı kaşığı vanilya özü
Turna yemişli tatlı ekmek hazırlanışı

  • Maya, toz şeker ve sütü geniş bir kaba alıp karıştırın. Yumurta ve tereyağını ekleyin. Un ve tuzu ilave edip karıştırın. Üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın.
  • Dolgusu için; turna yemişlerini ikiye bölün. Tüm malzemeleri bir tencereye alıp karıştırın. 5 dakika kaynamaya bırakıp ocaktan alın.
  • Hamuru unlanmış tezgaha alıp dikdörtgen şeklinde açın. Turna yemişli karışımı üzerine sürüp rulo şeklinde sarın. 3’er santim kalınlığında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alın. Frosting için tüm malzemeleri küçük bir kapta karıştırıp pişen ekmeğin üzerine dökerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!