ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ RENKLİ MİNİ EKMEKLER

Renkli Mini Ekmekler

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Renkli Mini Ekmekler Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 dilim dana jambon
  • 250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı mısır
  • 1 kırmızıbiber
  • Tuz
  • taze çekilmiş karabiber

Ekmek için

  • 2.5 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • Yaklaşık 4 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Renkli Mini Ekmekler Nasıl Yapılır?

Un, tuz, toz şeker ve instant mayayı derin bir kapta karıştırın. Ilık su ilave edip iyice yoğurun. Ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un ilave ederek yoğurmaya devam edin. Üzerini bir bezle kapatıp 1 saat bekletin.

Kabaran hamuru az un serpilmiş tezgahta tekrar yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Yumurta akını çırpıp hamurların üzerine sürün. 180 dereceye ayarlı fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirin.

Ekmeklerin ilk sıcaklığı geçince enine ortadan kesin. Ortalarını boşaltın ve ufak doğranmış kırmızıbiber, mısır, ince doğranmış jambon ile doldurun. Rendelenmiş kaşar peynirlerini üzerilerine serpin. Tuz ve karabiber serpip tekrar fırına verin. Peynirler eriyince fırından alın ve servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!