Hardallı Ekmek

Hardallı Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hardallı Ekmek için

Malzemeler

  • 500 g un
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı taze biberiye
  • 70 g rendelenmiş parmesan peyniri
  • 70 g rendelenmiş çedar peyniri
  • 300 ml kefir
  • 200 ml süt
  • 2 tatlı kaşığı hardal
Hardallı Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Kuru malzemeleri eleyerek geniş bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp sıvı malzemeleri ekleyin ve yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp şekillendirin.
  2. Şekillendirdiğiniz hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Isıyı 190 dereceye düşürüp 20 dakika daha pişirin. Ekmeği ters çevirip 10 dakika daha pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo