ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ HARDALLI EKMEK

Hardallı ekmek

Hardallı ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hardallı ekmek tarifi için malzemeler

  • 500 g un
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı taze biberiye
  • 70 g rendelenmiş parmesan peyniri
  • 70 g rendelenmiş çedar peyniri
  • 300 ml kefir
  • 200 ml süt
  • 2 tatlı kaşığı hardal

Hardallı ekmek Nasıl Yapılır

  • Kuru malzemeleri eleyerek geniş bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp sıvı malzemeleri ekleyin ve yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp şekillendirin.
  • Şekillendirdiğiniz hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Isıyı 190 dereceye düşürüp 20 dakika daha pişirin. Ekmeği ters çevirip 10 dakika daha pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.