ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ FIRINDA TOST EKMEĞİ DOLMASI

FIRINDA TOST EKMEĞİ DOLMASI

Fırında tost ekmeği dolması
6 Kişilik
Hazırlama 5 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında tost ekmeği dolması tarifi için malzemeler
  • 1 adet bütün tost ekmeği (Dilimlenmemiş)
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı mozzarella peyniri
  • 50 g çedar peyniri
  • 2-3 dilim pastırma (İnce doğranmış)
  • 3-4 dilim sucuk (İnce doğranmış)
  • 3-4 dilim jambon (İnce doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
Fırında tost ekmeği dolması Nasıl Yapılır

  • Bütün tost ekmeğinin üzerini tırtıklı bir bıçak yardımı ile 1 cm kalınlığında kesin.
  • İçini hafifçe boşaltın.
  • İç malzemesi için yumurtaları çırpın. Rendelenmiş peynirleri, ince doğranmış şarküteri malzemesini ekleyip karıştırın. En son tuz ve karabiber ilave ederek tatlandırın.
  • Hazırladığınız iç malzemeyi içini aldığınız ekmeğin içine doldurun.
  • Üzerlerine küçük parçalar halinde tereyağı serpin.
  • Yağlı kağıt yardımı ile üzerini tamamen kapatın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 20 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.