ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ FIRINDA TOST EKMEĞİ DOLMASI

Fırında Tost Ekmeği Dolması

Fırında tost ekmeği dolması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Tost Ekmeği Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet bütün tost ekmeği (Dilimlenmemiş)
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı mozzarella peyniri
  • 50 g çedar peyniri
  • 2-3 dilim pastırma (İnce doğranmış)
  • 3-4 dilim sucuk (İnce doğranmış)
  • 3-4 dilim jambon (İnce doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber

Fırında Tost Ekmeği Dolması Nasıl Yapılır?

  • Bütün tost ekmeğinin üzerini tırtıklı bir bıçak yardımı ile 1 cm kalınlığında kesin. İçini hafifçe boşaltın.
  • İç malzemesi için yumurtaları çırpın. Rendelenmiş peynirleri, ince doğranmış şarküteri malzemesini ekleyip karıştırın. En son tuz ve karabiber ilave ederek tatlandırın.
  • Hazırladığınız iç malzemeyi içini aldığınız ekmeğin içine doldurun. Üzerlerine küçük parçalar halinde tereyağı serpin.
  • Yağlı kağıt yardımı ile üzerini tamamen kapatın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 20 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

    Hazır kullanmak yerine klasik tost ekmeği tarifinden yararlanabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!