Fesleğenli Lavaş

Fesleğenli Lavaş
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 9 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fesleğenli Lavaş için

Malzemeler

  • 1 çay kaşığı instant maya
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 300 g un
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 60 ml sızma zeytinyağı
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 su bardağı fesleğen yaprağı
    Üzeri için
  • Sızma zeytinyağı
  • Deniz tuzu
Fesleğenli Lavaş

Nasıl Yapılır

  1. Maya, su ve şekeri bir kapta karıştırarak 5-10 dakika mayalanmasını bekleyin.
  2. Un ve tuzu bir kapta karıştırın. Ortasında çukur açarak yağ ve maya karışımını ekleyip yoğurun.
  3. Hamur karışımını tezgaha alarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hafif yağlanmış bir kaba alarak üzerini streç film ile kapatın ve mayalanması için 20 dakika bekletin.
  4. Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Mayalanan hamuru 8 eşit bezeye bölün. Unladığınız tezgahta 1 mm kalınlığında oval olacak şekilde açın. Üzerlerine yumurta beyazını sürerek fesleğen yapraklarını yapıştırın. Fırçayla zeytinyağı sürüp deniz tuzu serpin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Fırında hafif kabarıp altın rengi olana kadar, yaklaşık 12 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo