ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ CEVİZLİ EKMEK

Cevizli ekmek

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli ekmek tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı kepekli un
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket kuru maya
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1+1/4¼ su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3/4¾su bardağı iri kıyılmış ceviz içi

Cevizli ekmek Nasıl Yapılır

Unlar, tuz, şeker ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Ceviz hariç kalan malzemeyi ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. Mayalanan hamura cevizleri ekleyip tekrar yoğurun. Elinizle şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerini nemli bir bezle örterek bir saat daha dinlendirin. Ekmeğinizi önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.