ANASAYFA TARİFLER FARKLI HAMUR İŞİ TARİFLER KAVURMALI AY ÇÖREĞİ

Kavurmalı Ay Çöreği

Kavurmalı ay çöreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kavurmalı Ay Çöreği Tarifi İçin malzemeler

  • 2-3 haşlanmış patates
  • 10 yemek kaşığı un
  • 20 gr yaş maya
  • 1 çay bardağı sütveya su
  • 3 yumurta
  • 100 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için

  • 300 gr kavurma
  • 2-3 dal maydanoz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Kavurmalı Ay Çöreği Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış patateslerin kabuğunu soyup ezerek püre haline getirin. Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın. Mayayı ve ılık sütün yarısını ilave edip hamuru yoğurmaya başlayın.
  • Yumurta, tereyağı, püre haline getirdiğiniz patates, tuz, kalan süt veya suyu ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir yerde 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayırın.
  • İçi için kavurmayı bir tavada hafif ısıtıp, ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın. Parçaları merdane ile 3-4 mm inceliğinde olacak şekilde açıp 10-12 cm ölçülerinde kareler kesin. Karenin bir köşegeni boyunca kavurmalı harçtan koyup sigara böreği gibi sararak ay şekli verin. Tepsiye dizip 15-20 dakika daha dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 175 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!