ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ DİĞER HAMURİŞİ TARİFLERİ KAVURMALI AY ÇÖREĞİ

KAVURMALI AY ÇÖREĞİ

Kavurmalı ay çöreği
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kavurmalı ay çöreği tarifi için malzemeler
  • 2-3 haşlanmış patates
  • 10 yemek kaşığı un
  • 20 gr yaş maya
  • 1 çay bardağı sütveya su
  • 3 yumurta
  • 100 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için

  • 300 gr kavurma
  • 2-3 dal maydanoz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
Kavurmalı ay çöreği hazırlanışı

  • Haşlanmış patateslerin kabuğunu soyup ezerek püre haline getirin. Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın. Mayayı ve ılık sütün yarısını ilave edip hamuru yoğurmaya başlayın.
  • Yumurta, tereyağı, püre haline getirdiğiniz patates, tuz, kalan süt veya suyu ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir yerde 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayırın.
  • İçi için kavurmayı bir tavada hafif ısıtıp, ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın. Parçaları merdane ile 3-4 mm inceliğinde olacak şekilde açıp 10-12 cm ölçülerinde kareler kesin. Karenin bir köşegeni boyunca kavurmalı harçtan koyup sigara böreği gibi sararak ay şekli verin. Tepsiye dizip 15-20 dakika daha dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 175 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!