ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ ZARF BÖREĞİ

Zarf böreği

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zarf böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 5 yufka

İç harcı için

  • 300 g kuşbaşı dana eti
  • 2 salçalık kırmızı biber
  • 2 dolmalık sarı biber
  • 2 dolmalık yeşil biber
  • 1 orta boy soğan
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Yumurta sarısı

Zarf böreği Nasıl Yapılır

Kuşbaşı dana etlerini bir tencereye alın. 10-15 dakika kadar haşlayın. İç harcı için, küp doğradığınız soğanı Ayçiçek yağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız biberleri ilave edip sotelemeye devam edin. Suyunu süzdüğünüz etleri ekleyin. Süt, yumurta, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Yufkayı ikiye kesin ve kestiğiniz parçayı ikiye katlayın. Arasına ve üzerine hazırladığınız sütlü karışımdan sürün. İç harcından ilave edip yufkayı zarf biçiminde katlayın. Üzerine yumurta sarısı sürerek yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine dizin. Kalan tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.