ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ YEŞİL ZEYTİNLİ VE KIYMALI BÖREK

Yeşil Zeytinli Ve Kıymalı Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yeşil Zeytinli Ve Kıymalı Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr yeşil zeytin
  • 500 gr az yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 3 taze sarımsak
  • 250 gr iri kırılmış ceviz içi
  • 50 gr biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Hamuru için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • 125 gr tereyağı
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Yumurta sarısı

Yeşil Zeytinli Ve Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Zeytinleri küçük parçalar şeklinde kesin. Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağını tavaya alıp soğan ve kıymayı kavurun. Pul biber, kimyon, tuz ve karabiber, küçük kesilmiş taze soğan ve sarımsakları da ekleyerek kavurmaya devam edin. Cevizleri ilave edin. Biber salçasıyla birlikte kıyılmış maydanoz ve nar ekşisini de katarak harcı pişirin. Hamuru için gereken tüm malzemeyi karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun ve gerekirse un ilave edin. Hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırın. Yuvarlak açıp içlerine harçtan paylaştırıp yarım ay şeklinde kapatın. Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!