ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ YAĞMUR BÖREĞİ

Yağmur Böreği

Yağmur böreği

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yağmur Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 200 g tereyağı
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Aldığı kadar su

Yağmur Böreği Nasıl Yapılır?

  • Derin bir karıştırma kabına unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın. Tuz, yumurtalar, süt ve tereyağının yarısını ekleyip yoğurmaya başlayın. Azar azar su ilave ederek orta sertlikte pürüzsüz bir hamur elde edecek şekilde yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle örtüp yaklaşık 2 saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayırın. Hafif unlanmış zeminde 20 cm çapında açın. İyice ısınmış sacda her iki tarafını da pişirin (bu işlemi teflon tavada da yapabilirsiniz). Börekler sıcakken üzerlerine bir fırça yardımıyla kalan tereyağını sürüp bekletmeden servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.