ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ TON BALIKLI BÖREK

Ton Balıklı Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ton Balıklı Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 6 adet malsuka (özel börek yufkası)
  • 6 yumurta
  • 150 gr konserve ton balığı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 limon
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartma için:

  • Bol zeytinyağı

Ton Balıklı Börek Nasıl Yapılır?

  • Maydanozu temizleyip kıyın. Bir tabağa alıp tonbalığı ve karabiber ilave ederek karıştırın.
  • Her bir malsukayı (yufka) düz zeminde açıp ortasına bir yumurta kırın ve tonlu karışımdan bir kaşık ekleyip ikiye katlayarak kapatın.
  • Kenarlarını yapıştırıp kızgın yağda iki taraflı kızartın. Dilimlenmiş limon eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!