ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ TAVUK ETLİ VE PATATESLİ BÖREK

Tavuk Etli Ve Patatesli Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Etli Ve Patatesli Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 hazır ekmek hamuru

İç harcı için

  • 2 tavuk göğüs eti
  • 2 haşlanmış patates
  • 1 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Kızartmak için

  • Galeta unu
  • Ayçiçeği yağı

Tavuk Etli Ve Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

İç harcı hazırlamak için tavuk etlerini haşlayıp iri didikleyin. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezin. Biberi ufak doğrayın. Patates, tavuk eti, biber, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi bir kapta harmanlayın. Ekmek hamurundan parçalar koparıp elinizle avuç içi kadar açın. Ortasına hazırladığınız harçtan paylaştırıp kapatın. Ayçiçeği yağını ısıtın. Hazırladığınız hamurları galeta ununa bulayıp ayçiçeği yağında kızartın. Sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!