ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ TAVUK ETLİ VE PASTIRMALI BÖREKLER

Tavuk Etli Ve Pastırmalı Börekler

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tavuk Etli Ve Pastırmalı Börekler Tarifi İçin malzemeler

  • 2 dilim pastırma
  • 1 patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kırmızıbiber
  • 6 milföy hamuru
  • 1 parça tavuk göğüs eti (haşlanmış)
  • 3 taze soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı süt

Tavuk Etli Ve Pastırmalı Börekler Nasıl Yapılır?

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 15 dakika bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Patatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Doğranmış biber, soğan ekleyip sotelemeye devam edin. Tavuk etini ve pastırmayı didikleyerek ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın. Tavuklu karışımı hamurların içine paylaştırın. Hamurun kenarlarına süt sürün ve üstte birleştirerek sıkıca kapatın. Üzerine fırça ile süt sürün ve fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!