Sucuklu Örgü Börek

Sucuklu Örgü Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sucuklu Örgü Börek için

Malzemeler

Hamuru için

  • 20 g yaş maya
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı

İç harcı için

  • Sucuk

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
Sucuklu Örgü Börek

Nasıl Yapılır

Yaş mayayı geniş bir yoğurma kabına alın. Ilık suyu ekleyip mayayı eritin. Yumurta, toz şeker, bir tatlı kaşığı kadar tuz ılık süt ve Ayçiçek yağını ekleyip karıştırın. Unu azar azar ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru 12 eşit bezeye ayırıp pasta tabağı büyüklüğünde açın. Karşılıklı iki kenarına iki parmak aralıklarla verev kesikler yapın. Kesik kısımları karşılıklı olarak birbirinin üzerine katlayıp örgü şekli verin. Oluşan ceplere sucuk dilimlerini yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo