ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ SUCUKLU ÖRGÜ BÖREK

Sucuklu örgü börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sucuklu örgü börek tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 20 g yaş maya
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı

İç harcı için

  • Sucuk

Üzeri için

  • Yumurta sarısı

Sucuklu örgü börek Nasıl Yapılır

Yaş mayayı geniş bir yoğurma kabına alın. Ilık suyu ekleyip mayayı eritin. Yumurta, toz şeker, bir tatlı kaşığı kadar tuz ılık süt ve Ayçiçek yağını ekleyip karıştırın. Unu azar azar ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru 12 eşit bezeye ayırıp pasta tabağı büyüklüğünde açın. Karşılıklı iki kenarına iki parmak aralıklarla verev kesikler yapın. Kesik kısımları karşılıklı olarak birbirinin üzerine katlayıp örgü şekli verin. Oluşan ceplere sucuk dilimlerini yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.