ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ SEMİZOTLU SÜRPRİZ BOHÇA

Semizotlu Sürpriz Bohça

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Semizotlu Sürpriz Bohça Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 2 közlenmiş biber
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 5~6 mantar
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 yufka
  • Maydanoz sapları

Semizotlu Sürpriz Bohça Nasıl Yapılır?

Semizotunu ayıklayıp bol suyla yıkayın ve çok ince olacak şekilde kıyın. Közlenmiş biberleri kağıt havluya alıp fazla suyunu süzün. Közlenmiş biberleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Mantarları ince dilimleyin. Derin bir kapta yufka hariç tüm malzemeleri karıştırın. 1 yufkayı tezgaha yayın. Pasta tabağı büyüklüğünde daire kesin. Kenarlarında kalan yufka parçalarıyla her dairenin ortasına 2-3 yufka parçası alın. Böylelikle zemini kalınlaştırın. Yufkanın ortasına semizotlu harcı yayın. Uçlarını ortada birleştirip büzün ve sıcak suda 3-4 dakika bekletip yumuşattığınız maydanoz sapı ile bağlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.