ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ SEBZELİ KOL BÖREĞİ

Sebzeli Kol Böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Kol Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2.5 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke

Açmak için

  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Un
  • Nişasta

İç harcı için

  • 500 gr pırasa
  • 2 havuç
  • 2 kabak
  • 3 patates
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Sebzeli Kol Böreği Nasıl Yapılır?

Unun ortasını havuz gibi açıp, tuz, sirke, ayçiçeği yağı ve iki çay bardağı suyu ekleyin. Kenarlardan unu ortaya alarak yavaş yavaş yoğurun. Yumuşak kıvamlı hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 40 dakika dinlendirin. Kabak, havuç ve patatesi rendeleyin. Pırasayı yarıya kesip ince doğrayın. Havucu ayçiçeği yağında iki dakika soteleyip, patates ve pırasayı ilave edip ikişer dakika daha soteleyin. Kabağı ekleyin bir iki dakika sonra ocaktan alın, tuz ve karabiberle tatlandırın. Soğumaya bırakın. Tereyağını eritip ayçiçeği yağı ile karıştırın. Un ile nişastayı karıştırın. Hamuru 14 bezeye ayırın. Nişastalı un serptiğiniz mutfak tezgahında pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına tereyağı ile ayçiçeği karışımından sürüp yedişerli 2 yufka elde edin. İlk yufkayı üzerine un serperek merdane yardımıyla bıçak sırtından biraz daha ince olacak şekilde açın. Ortadan ikiye keserek 2 yufka elde edin. Yufkaların üzerine sebzeli harçtan paylaştırıp her tarafına yayın. Rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştiri . Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu ve susam serpip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!