ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ SEBZELİ BAHAR BÖREĞİ

Sebzeli bahar böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli bahar böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 yufka

İç harcı için

  • 1 patlıcan
  • 1 kabak
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5~6 dal semizotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • 3 çay bardağı rendelenmiş dil peyniri

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Kırmızı pul biber
  • Haşhaş tohumu

Sebzeli bahar böreği Nasıl Yapılır

Alacalı soyduğunuz patlıcan, kabak ve biberleri küp doğrayıp zeytinyağında hafif yumuşayıncaya kadar soteleyin. Ayıkladığınız semizotunu ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın. Yufkaları mutfak tezgahına serip 4 eşit üçgen parçaya bölün. Yufkayı ucundan ve sonundan tutarak ortada birleşinceye kadar büzün. Kenarda kalan geniş parçaları kendinize doğru getirerek ortada birleştirin. Uç kısımlarına sebzeli harçtan yayın, üzerine rendelenmiş dil peyniri serpip kapatın ve yufkayı midye şekli olacak şekilde sarın. Üç yufka içinde aynı işlemi tekrarlayın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp üzerlerine ayrı bir kasede çırptığınız yumurtalı ve sütlü karışımdan sürün. Kırmızı pul biber ve haşhaş tohumu serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.