ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PEYNİRLİ VE FESLEĞENLİ GÜL BÖREK

Peynirli Ve Fesleğenli Gül Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Ve Fesleğenli Gül Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 100 ml eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

İç harcı için

  • 300 gr rendelenmiş tulum peyniri
  • 200 gr labne peyniri
  • 1 çay bardağı süt
  • Taze fesleğen

Üzeri için

  • Eritilmiş tereyağı

Peynirli Ve Fesleğenli Gül Börek Nasıl Yapılır?

Tulum peyniri, labne peyniri, süt ve ince kıyılmış taze fesleğeni çukur bir kaba alıp karıştırın. Yufkayı tezgaha yayın. Üzerine tereyağı ve ayçiçek yağı karışımı sürüp ortadan ikiye kesin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Peynirli karışımı yufkaların kesik tarafına yayıp rulo şeklinde sarın. Kendi ekseninde dolayarak gül şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Böreklerin üzerine eritilmiş tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!