Peynirli Ve Fesleğenli Gül Börek

Peynirli Ve Fesleğenli Gül Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Peynirli Ve Fesleğenli Gül Börek için

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 100 ml eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

İç harcı için

  • 300 gr rendelenmiş tulum peyniri
  • 200 gr labne peyniri
  • 1 çay bardağı süt
  • Taze fesleğen

Üzeri için

  • Eritilmiş tereyağı
Peynirli Ve Fesleğenli Gül Börek

Nasıl Yapılır

Tulum peyniri, labne peyniri, süt ve ince kıyılmış taze fesleğeni çukur bir kaba alıp karıştırın. Yufkayı tezgaha yayın. Üzerine tereyağı ve ayçiçek yağı karışımı sürüp ortadan ikiye kesin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Peynirli karışımı yufkaların kesik tarafına yayıp rulo şeklinde sarın. Kendi ekseninde dolayarak gül şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Böreklerin üzerine eritilmiş tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo