ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PATLICANLI PRATİK BÖREK

Patlıcanlı Pratik Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Patlıcanlı Pratik Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

İç harcı için

  • 2 közlenmiş patlıcan
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 1 yumurta
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Maydanoz
  • Dereotu

Üzeri için

  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Patlıcanlı Pratik Börek Nasıl Yapılır?

Un, tuz ve suyu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Közlenmiş patlıcanın kabuklarını soyup içini küçük parçalar halinde kesin. Küp şeklinde doğradığınız kırmızıbiberleri ve patlıcanı hazırladığınız hamura ekleyin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu da ekleyerek içerisine 1 yumurta kırın. Karabiber, kırmızı toz biber ve kimyonu da ekleyerek biraz daha yoğurun. Yağladığınız tepsiye hazırladığınız hamuru kenarlardan taşmayacak şekilde yayın. Daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınız böreğin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!