ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PASTIRMALI KADAYIF BÖREĞİ

Pastırmalı kadayıf böreği

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastırmalı kadayıf böreği tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 500 g kadayıf
  • 10 dilim pastırma
  • 250 g taze kaşar peyniri

Pastırmalı kadayıf böreği Nasıl Yapılır

Geniş bir kasede süt, yumurta ve zeytinyağını iyice çırpın. Kadayıfı 10 parçaya bölüp, her bir parçayı rulo şeklinde bükün. Ortası çukur kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Hazırladığınız sütlü karışımı kaşık yardımıyla kadayıfların ortasına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından alın. Kadayıfın üzerine ince doğranmış pastırma ve küp doğranmış kaşar peyniri yerleştirin. Tekrar fırına verip, kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.