ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ OTLU TULUM PEYNİRLİ LEMİS

Otlu tulum peynirli lemis

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Otlu tulum peynirli lemis tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 500 g un
  • 1 yumurta
  • Yeteri kadar su
  • Tuz

İç harcı için

  • 3~4 dal roka
  • 3~4 dal kuzu kulağı
  • 3~4 dal pazı
  • 3~4 dal ıspanak
  • 1.5 su bardağı tulum peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 50 g tereyağı

Otlu tulum peynirli lemis Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba alın. Ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar su ekleyerek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek en az 45 dakika dinlendirin. İç harcını hazırlamak için yeşillikleri ince kıyıp bir kaba alın. Tulum peyniri, tuz ve karabiberi ilave edin. Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler koparın. Bezelerin üzerine un serperek 25-30 cm çapında açın. Hamurun yarısına hazırladığınız harçtan paylaştırın. Diğer kenarı üzerine kapatın. Yapışmaz yüzeyli tavada pişirin. Üzerlerine birer çay kaşığı tereyağı sürüp sıcak servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.