Otlu tulum peynirli lemis

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Otlu tulum peynirli lemis tarifi için malzemeler
Hamuru için
- 500 g un
- 1 yumurta
- Yeteri kadar su
- Tuz
İç harcı için
- 3~4 dal roka
- 3~4 dal kuzu kulağı
- 3~4 dal pazı
- 3~4 dal ıspanak
- 1.5 su bardağı tulum peyniri
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için
- 50 g tereyağı
Otlu tulum peynirli lemis Nasıl Yapılır
Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba alın. Ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar su ekleyerek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek en az 45 dakika dinlendirin. İç harcını hazırlamak için yeşillikleri ince kıyıp bir kaba alın. Tulum peyniri, tuz ve karabiberi ilave edin. Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler koparın. Bezelerin üzerine un serperek 25-30 cm çapında açın. Hamurun yarısına hazırladığınız harçtan paylaştırın. Diğer kenarı üzerine kapatın. Yapışmaz yüzeyli tavada pişirin. Üzerlerine birer çay kaşığı tereyağı sürüp sıcak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!