ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ MAKARNA BÖREK

Makarna Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Makarna Börek Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım paket makarna (kesme~fiyonk ya da burgu)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 250 g beyaz peynir
  • Maydanoz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yufka

Makarna Börek Nasıl Yapılır?

Makarnaları bol suda çok yumuşamayacak şekilde haşlayın. Süt, zeytinyağı, yoğurt ve yumurtayı bir kaseye alarak çırpın. Ayrı bir kasede beyaz peyniri ufalayın. İnce kıydığınız maydanozu ekleyip makarna ile karıştırın. Orta boy bir fırın kabını tereyağı ile yağlayın ve yufkanın birini fırın kabına serin. Makarnalı peynirli karışımı yayın ve üzerine yoğurtlu karışımın yarısını dökün. İkinci yufkayı sererek üzerine kalan yoğurtlu karışımı yedirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!