ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ LOR PEYNİRLİ TOP BÖREK

Lor Peynirli Top Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lor Peynirli Top Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 70 gr margarin
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu

İç malzeme

  • 2 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 150 gr lor peyniri
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı krema
  • 1 tutam kişniş
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı çörekotu

Lor Peynirli Top Börek Nasıl Yapılır?


Unu kabartma tozu ile harmanlayıp hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta, yoğurt, sıvıyağ, oda ısısında yumuşatılmış margarin ve tuzu ilave edin. Malzemeleri iyice yoğurup hamur haline getirin. Hamuru top yapıp üzerini nemli bezle örtün. 1 saat buzdolabında dinlendirin.

İç malzemeyi hazırlamak için, sarımsakları ezip lor peyniri, yoğurt, yumurta ve krema ile bir kasede karıştırın. Tuz, karabiber ve kişniş ekleyip tekrar iyice karıştırın.

Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile 2 mm kalınlığında açın. Çapı 9 cm ve 12 cm olan 4’er yuvarlak hamur kesin. Büyük hamurların üzerine iç malzemeyi paylaştırın. Üzerlerine küçük hamurları kapatıp alttaki hamuru üstteki hamura doğru kıvırarak parmağınızla bastırıp yapışmasını sağlayın ve şekil verin.

Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!