ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KREP BÖREK

Krep Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Krep Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yufka
  • 500 gr ıspanak
  • 150 gr ricotta peyniri ya da lor peyniri
  • Rendelenmiş muskat
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Krep için

  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
  • Tuz
  • 1.5~2 su bardağı un

Krep Börek Nasıl Yapılır?

Yumurtaları ve sütü mikserle karıştırın. Un ve tuzu ekleyerek tekrar karıştırın. Yapışmaz tavayı ısıtıp fırça ile ayçiçeği yağı sürün ve karışımdan kepçe ile alarak tavaya yayın. Önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin ve bir tabağa alarak üst üste dizin. Ispanakları mutfak robotundan geçirin. Parça parça alıp suyunu sıkarak geniş bir kaseye alın. Peyniri ilave edip çatalla ezin. Tuz, karabiber ve muskat rendesi ekleyin. Ispanaklı karışımı kreplerin üzerine yayarak paylaştırın ve sıkıca rulo şeklinde sarın. Tereyağını eritip süt ve yumurtayı ekleyerek çırpın. Yufkayı düz bir zemine serip yumurtalı harçtan üzerine fırçayla sürün. Krep rulolarını yufkanın kenar kısmına yerleştirip yan kısımlarını içe doğru katlayın ve rulo şeklinde sıkıca sarın. Üzerine yumurtalı harçtan sürerek 190 dereceye ayarlı fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!