Krep Börek

Krep Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Krep Börek için

Malzemeler

  • 1 yufka
  • 500 gr ıspanak
  • 150 gr ricotta peyniri ya da lor peyniri
  • Rendelenmiş muskat
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Krep için

  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
  • Tuz
  • 1.5~2 su bardağı un
Krep Börek

Nasıl Yapılır

Yumurtaları ve sütü mikserle karıştırın. Un ve tuzu ekleyerek tekrar karıştırın. Yapışmaz tavayı ısıtıp fırça ile ayçiçeği yağı sürün ve karışımdan kepçe ile alarak tavaya yayın. Önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin ve bir tabağa alarak üst üste dizin. Ispanakları mutfak robotundan geçirin. Parça parça alıp suyunu sıkarak geniş bir kaseye alın. Peyniri ilave edip çatalla ezin. Tuz, karabiber ve muskat rendesi ekleyin. Ispanaklı karışımı kreplerin üzerine yayarak paylaştırın ve sıkıca rulo şeklinde sarın. Tereyağını eritip süt ve yumurtayı ekleyerek çırpın. Yufkayı düz bir zemine serip yumurtalı harçtan üzerine fırçayla sürün. Krep rulolarını yufkanın kenar kısmına yerleştirip yan kısımlarını içe doğru katlayın ve rulo şeklinde sıkıca sarın. Üzerine yumurtalı harçtan sürerek 190 dereceye ayarlı fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo