ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ ISPANAKLI SARMAL BÖREK

Ispanaklı sarmal börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı sarmal börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr milföy hamuru (dikdörtgen)
  • 700 gr ıspanak
  • 100 gr ricotta peyniri
  • 1 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 1.5 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Haşhaş tohumu

Ispanaklı sarmal börek Nasıl Yapılır

Ispanakları yıkayın ve kaynayan suya atıp 5-6 dakika pişirin. Sudan çıkartıp iyice suyunu sıkarak soğumaya bırakın. Ricotta, parmesan peyniri, tuz, pul biber, karabiber, yumurta ve galeta ununu ekleyip iyice karıştırın. Dikdörtgen milföy hamurlarını uzunlamasına ortadan ikiye kesip iç harcı paylaştırın. Uzun şeritler halinde sarın. Kat yerleri altta kalacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye sarmal şekilde yerleştirin. Yumurta sarısı ve sütü çırparak böreğin üzerine sürün. Haşhaş tohumu serpiştirin ve 200 derece fırında 25-30 dakika kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.