ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ GİRİT’TEN SOĞANLI SUSAMLI BÖREK

> GİRİT’TEN SOĞANLI SUSAMLI BÖREK
Girit’ten soğanlı susamlı börek
6 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Girit’ten soğanlı susamlı börek tarifi için malzemeler

Girit’ten soğanlı susamlı börek hamuru için

  • 2+1/2 su bardağı un
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt

Girit’ten soğanlı susamlı börek içi ve üzeri için

  • 1 kg soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 50 g susam
Girit’ten soğanlı susamlı börek Nasıl Yapılır

Üzeri susamla kaplı nefis Girit’ten soğanlı susamlı börek…

  • Zeytinyağını bir tavaya alın ve soğanları piyazlık doğrayarak ilave edin. Orta ateşte iyice yumuşayana kadar kavurun.
  • Unu, zeytinyağını ve yoğurdu derin bir kaba alarak yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Böldüğünüz hamurun bir parçasını yağlanmış fırın tepsisine elinizle bastırarak yayın. Kavurduğunuz soğanları hamurun üzerine eşit bir şekilde yayın. Hamurun diğer parçasını da elinizle bastırarak açın ve soğanların üzerine kapatın.
  • Yumurtayı çırparak böreğin üzerine iyice sürün. Bol susam serperek önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.

Mis gibi taze soğanlı ve susamlı börek tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.