ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ETLİ VE SEBZELİ YILDIZ BÖREĞİ

Etli Ve Sebzeli Yıldız Böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli Ve Sebzeli Yıldız Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 8 kare milföy hamuru
  • 200 gr kuşbaşı et
  • 200 gr brokoli
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Kimyon

Üzeri için

  • Yumurta sarısı

Etli Ve Sebzeli Yıldız Böreği Nasıl Yapılır?

Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Etleri küçük doğrayıp ekleyin. Küp doğranmış havuç, biber ve küçük çiçeklere ayrılmış brokoliyi ekleyip yüksek ateşte soteleyerek pişirin. Biber salçası, tuz ve karabiber ekleyip soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını oda ısısında yumuşayıncaya kadar bekletin. Hamurları kenarlarda 1.5 cm bırakarak içeriden köşelerini bıçağın ucu ile kesin. Etli harcı orta kısımlarına paylaştırın. Öncelikle karşılıklı iki ucu ortada birleştirin. Kalan uçları da birleştirerek açılmamaları için sıkıca bastırın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!