ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ ENGİNARLI KOLAY BÖREK

Enginarlı kolay börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Enginarlı kolay börek tarifi için malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • ¼ demet maydanoz
  • 5~6 dal dereotu
  • 100 gr dil peyniri
  • 5 haşlanmış enginar göbeği
  • 1 közlenmiş kırmızı biber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Enginarlı kolay börek Nasıl Yapılır

Derin bir kapta un, yumurta, ayçiçeği yağı, kaşar peynirinin yarısı, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu yoğurun. Üzerine tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız közlenmiş kırmızıbiberleri ve ezdiğiniz enginarları ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Tereyağı ile yağladığınız fırın kabına malzemeyi aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından almaya yakın kalan kaşar peynirlerini ve küp doğradığınız dil peynirini üzerine ekleyin. Tekrar fırına verin. Kızarınca fırından alıp sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.