ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ENGİNARLI BÖREK

Enginarlı Börek

Enginarlı börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Enginarlı Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yufka

İç harcı için:

  • 2 havuç (Rendelenmiş)
  • 8-10 konserve bebek enginar
  • 200 g beyaz peynir
  • Yarım demet dereotu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için:

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta

Enginarlı Börek Nasıl Yapılır?

  • İç harcını hazırlamak için bir tavada zeytinyağını ısıtın. Rendelenmiş havucu ekleyip soteleyin. Enginarları ikiye bölün ve havuçlara ilave edip ocaktan alın. Rendelenmiş peynir ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın.
  • Sosu hazırlamak için yoğurt, sıvı yağ ve yumurtaları bir kasede çırpın. Kare bir fırın kabına, yufkanın kenarları dışında kalacak şekilde bir yufkayı yerleştirin. Üzerine bir miktar sos sürün. İkinci yufkayı da aynı şekilde yayın ve tekrar sos sürüp üçüncü yufkayı serin. Hazırladığınız harcı yufkaların üzerine yayın. Kenardan sarkan yufkaları kıvırarak harcın kenar kısmına yerleştirip çerçeve oluşturun. Kalan sosu kenarlara sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!