ENGİNARLI BÖREK

Enginarlı börek
6 Kişilik
Hazırlama 1 saat
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Enginarlı börek tarifi için malzemeler
  • 150 g un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için

  • 3 haşlanmış enginar 
  • Yarım demet dereotu
  • 100 g süzme beyaz peynir

Arası için

  • Eritilmiş tereyağı
Enginarlı börek hazırlanışı

  • Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15-20 dakika dinlendirin. İç harcı için enginarları geniş bir kaseye alın. İnce kıydığınız dereotu ve süzme beyaz peyniri ilave edip bir çatal yardımıyla ezerek karıştırın.
  • Dinlenen hamuru iki bezeye ayırın ve bezelerden bir tanesini 25 cm çapında açın. Üzerine erittiğiniz tereyağından sürüp yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın ve üzerine enginarlı iç harcından yayın. Diğer bezeyi de aynı şekilde açıp harcın üzerine kapatın. Kısık ateşte ara ara çevirerek pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!