ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ELMALI VE VİŞNELİ MİNİ ÇÖREK

Elmalı Ve Vişneli Mini Çörek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Elmalı Ve Vişneli Mini Çörek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 75 gr tereyağı
  • ¾ su bardağı süt
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Ara dolgusu için

  • 1 elma
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 100 gr vişne
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • 1 çay bardağı toz şeker

Elmalı Ve Vişneli Mini Çörek Nasıl Yapılır?

Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kaba alıp iyice yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Elmanın kabuklarını soyduktan sonra tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Üzerine vişne ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Hamuru tezgaha alın. İstediğiniz ölçülerde yuvarlaklar kesin. Üzerine yumurta akı sürün. Harçtan 1 yemek kaşığı ilave edip yarım ay şeklinde kapatın. Üzerine bıçakla küçük kesikler yapın. Tekrar yumurta akı sürüp toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!