ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ÇITIR BÖREK

Çıtır Börek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Çıtır Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 yufka
  • 1 su bardağı su (yufkalar kalınsa 1.5 su bardağı su)
  • 1 su bardağı zeytinyağı

İç harcı için

  • 4 patates
  • 6~7 dilim pastırma
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı su

Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

Zeytinyağı ve suyu bir kapta karıştırın. İlk yufkanın üzerine bu karışımdan sürün. İkinci yufkayı ilkinin üzerine yayın ve tekrar karışımdan sürün. Patatesleri haşlayarak çatalla ezin. Pastırmaları küp şeklinde kesip patatese ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Yufkaları 8 üçgen elde edecek şekilde kesin. Her parçaya hazırladığınız iç harçtan koyarak rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!