Çıtır Börek

Çıtır Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çıtır Börek için

Malzemeler

  • 6 yufka
  • 1 su bardağı su (yufkalar kalınsa 1.5 su bardağı su)
  • 1 su bardağı zeytinyağı

İç harcı için

  • 4 patates
  • 6~7 dilim pastırma
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı su
Çıtır Börek

Nasıl Yapılır

Zeytinyağı ve suyu bir kapta karıştırın. İlk yufkanın üzerine bu karışımdan sürün. İkinci yufkayı ilkinin üzerine yayın ve tekrar karışımdan sürün. Patatesleri haşlayarak çatalla ezin. Pastırmaları küp şeklinde kesip patatese ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Yufkaları 8 üçgen elde edecek şekilde kesin. Her parçaya hazırladığınız iç harçtan koyarak rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo