ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ BAYAT EKMEK BÖREĞİ

Bayat Ekmek Böreği

Bayat ekmek böreği

Bayat ekmekleri çöpe atmak yerine farklı tariflerle değerlendirmeye ne dersiniz? İçinde 3 farklı peynir ve sos kullanılan bayat ekmek böreği nasıl yapılır? Hazırsanız, bayatlayan ekmekleri değerlendirebileceğiniz bayat ekmek böreği tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bayat Ekmek Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 2 bayat ekmek
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 su bardağı süzme beyaz peynir
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri veya kaşar peyniri
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yarım demet maydanoz

Sosu için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • Bir tutam karbonat

Bayat Ekmek Böreği Nasıl Yapılır?

  • Peynirleri, baharatı ve kıyılmış maydanozu bir kapta harmanlayın. Ekmekleri küpler halinde doğrayıp yarısını ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştirin. Üzerine peynirli karışımı serpin. Kalan ekmekleri de peynirli karışımın üzerine yerleştirin.
  • Sos malzemelerini ayrı bir kasede çırpıp ekmeklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pis¸irin ve sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!