Bayat Ekmek Böreği

01 Aralık 2024 tarihinde güncellendi.
Bayat Ekmek Böreği

Fotoğraf: Sezer Yalçınkaya

Tarif ve Yapım: Lezzet MutfakStudio

Bayat ekmekleri çöpe atmak yerine farklı tariflerle değerlendirmeye ne dersiniz? İçinde 3 farklı peynir ve sos kullanılan bayat ekmek böreği nasıl yapılır? Hazırsanız, bayatlayan ekmekleri değerlendirebileceğiniz bayat ekmek böreği tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bayat Ekmek Böreği için

Malzemeler

  • 2 bayat ekmek
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 su bardağı süzme beyaz peynir
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri veya kaşar peyniri
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yarım demet maydanoz

Sosu için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • Bir tutam karbonat
Bayat Ekmek Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Peynirleri, baharatı ve kıyılmış maydanozu bir kapta harmanlayın. Ekmekleri küpler halinde doğrayıp yarısını ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştirin. Üzerine peynirli karışımı serpin. Kalan ekmekleri de peynirli karışımın üzerine yerleştirin.
  2. Sos malzemelerini ayrı bir kasede çırpıp ekmeklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pis¸irin ve sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo