ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ AYRANLI BADEM ÇÖREĞİ

Ayranlı Badem Çöreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayranlı Badem Çöreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 175 gr tereyağı (soğuk ve küp kesilmiş)
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 su bardağı ayran
  • Tuz

Üzeri için

  • 25 ml eritilmiş tereyağı
  • Badem
  • 1 yumurta akı
  • Toz şeker

Ayranlı Badem Çöreği Nasıl Yapılır?

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Un, tuz, maya, şekeri bir kapta harmanlayın. Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar ufalayın. Ayranı ekleyerek yoğurun ve hamuru iki parçaya ayırın. Unlanmış zeminde merdane ile açarak hamurlara 2.5 cm kalınlığında yuvarlak şekil verin ve sekiz eşit üçgen parçaya kesin. Hamurları yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine fırça ile eritilmiş tereyağı sürün. File bademleri üzerine serpiştirin. Yumurta akı sürüp toz şeker serpiştirdikten sonra fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!