ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ABAGANNUÇLU BÖREK

Abagannuçlu Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Abagannuçlu Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yufka
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

İç harcı için

  • 2 patlıcan
  • 3 kırmızıbiber
  • 5 domates
  • 2 diş sarımsak
  • ¾ çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Abagannuçlu Börek Nasıl Yapılır?

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Patlıcanların sapını kesmeden yeşil kısımlarını ayıklayın ve birkaç yerinden çatalla delin. Fırın kabına patlıcan, domates ve biberleri dizip fırında közleyin. Sarımsakları ezin. Közlenmiş sebzelerin kabuklarını soyup bıçak yardımıyla tahta üzerinde incecik kıyın. Sebzeler, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Yufkaları dörde bölün. Her birinin üzerine zeytinyağı sürün. Geniş kenarlarına uzunlamasına harçtan yayıp rulo yapın tekrar içe doğru kıvırarak sarın. Her yufka için aynı işlemi uygulayın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine zeytinyağı sürüp 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!