ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ YENİDÜNYALI VE SEBZELİ TAVUK GÜVEÇ

Yenidünyalı Ve Sebzeli Tavuk Güveç

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yenidünyalı Ve Sebzeli Tavuk Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 2 parça Mudurnu tavuk bonfile
  • 4 yenidünya (Malta eriği)
  • Yarım kabak
  • Yarım patates
  • Yarım havuç
  • 4 adet taze fasulye
  • Hazır domates sos
  • 1 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 2 dal taze kekik
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz

Yenidünyalı Ve Sebzeli Tavuk Güveç Nasıl Yapılır?

Tavuk bonfileleri zeytinyağı, tuz, karabiber karışımı ile marine edin. Sebzeleri istediğiniz büyüklük ve şekilde kesip domates sos, rendelenmiş parmesan peyniri, defne yaprağı ve kıyılmış kekik ile harmanlayın. Tavuk eti, erikleri ve sebzeleri güvece alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!