ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ VE MANTARLI TARTÖLET

Tavuk etli ve mantarlı tartölet

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk etli ve mantarlı tartölet tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 150 gr tereyağı
  • 2 parça tavuk göğüs eti
  • 1 beyaz soğan
  • 150 gr küp doğranmış mantar
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 çay kaşığı tarhun
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Süslemek için

  • Kırmızıbiber
  • Maydanoz

Tavuk etli ve mantarlı tartölet Nasıl Yapılır

Fırını 170 dereceye ayarlayın. Yufkaların aralarına erittiğiniz tereyağını sürerek üst üste yerleştirin. Yufkayı muffin kalıplarına göre kare şeklinde kesin. Kalıpları yağlayıp yufkaları kalıplara yerleştirin. Fırında 15 dakika pişirin. Tavuk etlerini küp doğrayın. Yapışmaz yüzeyli tavada küp doğradığınız küp soğanı soteleyin. Mantarı ilave edin. Tavuk eti, soya sosu ve kremayı ilave edip 5 dakika pişirin. Tarhun otu serpin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ilınınca yufkaların içine paylaştırın. İnce dilimlediğiniz kırmızıbiber ve maydanoz ile süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.