ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ TARTÖLET

Tavuk Etli Tartölet

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tavuk Etli Tartölet Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 150 gr tereyağı
  • 200 gr tavuk göğüs eti
  • 1 soğan
  • 150 gr mantar
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 çay kaşığı tarhun otu
  • Tuz
  • karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Süslemek için

  • 1 kırmızıbiber

Tavuk Etli Tartölet Nasıl Yapılır?

Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim. Tereyağını eritin. Yufkaların üzerlerini fırçayla yağlayıp üst üste yerleştirin. Muffin kalıbından daha büyük kareler kesin. İçleri yağlanmış kalıplara yerleştirin ve önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Tavuk etlerini küp şeklinde doğrayın. Soğanı ince kıyıp, tavada pembeleşinceye kadar zeytinyağı ile soteleyin. Küp doğradığınız mantarları ekleyip 10 dakika daha kavurun. Tavuk etleri, soya sosu ve kremayı ilave edin. Tuz, karabiber ve tarhun otunu serpip karıştırın. Karışımı kızarmış tartöletlerin içine paylaştırın. Kırmızıbiberi közleyip kabuğunu soyduktan sonra dilimleyin. Tartöletleri süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!