ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ, DOMATESLİ LAZANYA

Tavuk etli, domatesli lazanya

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk etli, domatesli lazanya tarifi için malzemeler

  • 10 yaprak domatesli lazanya hamuru
  • Yarım kg kemiksiz tavuk budu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 sivri biber
  • 200 gr mantar
  • 200 ml krema
  • 1 çay bardağı mısır
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk etli, domatesli lazanya Nasıl Yapılır

Tereyağını tavada eritin. Üzerine yemeklik doğradığınız sarımsak ve biberleri ekleyip soteleyin. Küp şeklinde doğradığınız tavuk etlerini ve ikiye kestiğiniz mantarları ekleyip pişirmeye devam edin. 200 ml kremayı, mısırları, tuzu ve karabiberi ilave edip 3-4 dakika pişirin. Fırın kabını yağlayın. 2 lazanya yaprağını kaba yerleştirin. Üzerine tavuk etli harçtan yayın. Kaşar peyniri serpin. Kalan lazanya yapraklarına da aynı işlemi uygulayın. Kalan kaşar peynirini serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. İlk sıcaklığı gittikten sonra servis yapın.

Dilerseniz, mis gibi kokusuyla herkesin hayran kalacağı kıymalı lazanya tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.