Tarçınlı Ve Renkli Biberli Tavuk But

Tarçınlı Ve Renkli Biberli Tavuk But
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Tarçınlı Ve Renkli Biberli Tavuk But için

Malzemeler

  • 4 kalçalı tavuk but
  • 2 çubuk tarçın
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 6 diş sarımsak
  • 10 kiraz domates
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Üzeri için

  • Kıyılmış maydanoz
Tarçınlı Ve Renkli Biberli Tavuk But

Nasıl Yapılır

Tavuk butlarını fırın kabına yerleştirin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip şerit halinde doğrayın ve butların etrafına dağıtın. Sarımsakların kabuklarını soymadan ekleyin. Çubuk tarçın, kuru üzüm ve kiraz domatesleri ilave edin. Üzerine zeytinyağı gezdirip tuz, karabiber serpiştirin. Yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile üzerini kapatarak 200 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika pişirin. Üzerindeki folyo ve yağlı kağıdı alarak kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo