ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TARÇINLI VE RENKLİ BİBERLİ TAVUK BUT

Tarçınlı Ve Renkli Biberli Tavuk But

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tarçınlı Ve Renkli Biberli Tavuk But Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 kalçalı tavuk but
  • 2 çubuk tarçın
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 6 diş sarımsak
  • 10 kiraz domates
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Üzeri için

  • Kıyılmış maydanoz

Tarçınlı Ve Renkli Biberli Tavuk But Nasıl Yapılır?

Tavuk butlarını fırın kabına yerleştirin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip şerit halinde doğrayın ve butların etrafına dağıtın. Sarımsakların kabuklarını soymadan ekleyin. Çubuk tarçın, kuru üzüm ve kiraz domatesleri ilave edin. Üzerine zeytinyağı gezdirip tuz, karabiber serpiştirin. Yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile üzerini kapatarak 200 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika pişirin. Üzerindeki folyo ve yağlı kağıdı alarak kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!