ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ SUSAMLI TAVUK

Susamlı Tavuk

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Susamlı Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 4 Piliç Göğüs Kuşbaşı
  • 4 havuç
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı susam
  • Tuz

Susamlı Tavuk Nasıl Yapılır?


Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim.

Tavuk etlerini küp küp doğrayın. Havuçları ve soğanı temizleyin. Havuçları çubuk, soğanı yemeklik doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp havuçları soteleyin. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

Ayrı bir tencerede kalan sıvıyağı kızdırıp tavuk etlerini suyunu salıp çekene kadar kavurarak pişirin.  Tuz ve susamı ekleyip karıştırın. Kavrulmuş soğan ve havuçları ekleyin. Domatesi rendeleyip tencereye ilave edin. 5 dakika daha pişirip tencereyi ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:53

SOĞANYİYORUM


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!