ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ SAÇAKLI

Saçaklı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Saçaklı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 1 litre su
  • 1 soğan
  • 2 yufka
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Saçaklı Nasıl Yapılır?

  • Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Tavuğu büyük bir tencerede 1 litre su ve soğanla birlikte haşlayın.
  • Tuz ekleyin. Yufkaları tezgaha serin ve bıçak yardımıyla incecik şeritler kesin. Fırın tepsisine hepsini karışık yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında fırında kızarıncaya kadar pişirin. Haşlanmış tavuğu iyice didikleyin.
  • Kızarmış yufka parçalarını servis tabağına yerleştirin. Üzerine tavuk etini ilave edip suyundan ekleyin. Taze çekilmiş karabiber serpip servis yapın.

Saçaklıyı, pirinç pilavı ile birlikte sunabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!