ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ POĞAÇALI TAVUK

Poğaçalı Tavuk

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Poğaçalı Tavuk Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 tavuk but
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 kahve fincanı ayçiçeği yağı
  • Tuz

Poğaça için

  • 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
  • 3 kahve fincanı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

Poğaçalı Tavuk Nasıl Yapılır?

Ayçiçeği yağı, yoğurt, karbonat ve unu karıştırıp katı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yağladığınız fırın tepsisine iki parmak kalınlığında yayın. 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarın, soğuyunca elinizde ufalayarak servis tabağına alın.

Diğer tarafta soğanları ince kıyın. Ayçiçeği yağı, tuz, kırmızı pul biber ilave edin. Tavuk butlarını ekleyip üzerini geçecek kadar su ile pişirin. Tavuk suyunu poğaçanın üzerine gezdirerek dökün. Üzerine tavukları yerleştirip sıcak servis yapın.

Poğaça yerine bayat ekmekleri de kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!