ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ PİLAV ÜSTÜ BİBERLİ TAVUK

Pilav üstü biberli tavuk

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pilav üstü biberli tavuk tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 600 gr tavuk kalça şiş
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı domates püresi
  • 2 dolmalık kırmızıbiber
  • 2 dolmalık yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı tavuk harcı
  • 1 tatlı kaşığı sarımsaklı tuzlu çeşni
  • 1 çay kaşığı Chili biberi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Pilav için

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Pilav üstü biberli tavuk Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Pirinçleri tuzlu sıcak suda 1 saat bekletin ve iyice yıkayın. Zeytinyağını ısıtıp pirinçleri ilave edin ve 2-3 dakika kavurun. Sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekmeye yakın köriyi ekleyip karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin. Ocaktan alıp dinlenmeye bırakın. Tavuk etlerini iri küp şeklinde doğrayıp haşlayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip iri küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında birkaç dakika soteleyin. Domates püresi, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Tavuk etlerini ve suyu ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak birkaç dakika pişirin. Servis tabağına pilavı yayın. Üzerine tavuk etli yemeği yerleştirip üzerine karabiber serpiştirerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.