ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ PAZILI PİLİÇ SARMA

Pazılı Piliç Sarma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pazılı Piliç Sarma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 tavuk göğüs eti
  • 1 çorba kaşığı tane karabiber
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2~3 diş sarımsak
  • 200 gr mantar
  • 1 kahve fincanı limon suyu
  • 5~6 yaprak pazı
  • 8 kare milföy

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı

Pazılı Piliç Sarma Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Tavuk etini et tokmağı ile inceltip bir kaba alın. 1 kahve fincanı süt, tuz ve karabiber ekleyip 10-15 dakika bekletin. Mantarlı harç için, mantarları nemli bezle silip dilimleyin. Sarımsakları soyup ezin. Tencerede zeytinyağını ısıtıp unu kavurun. Sürekli karıştırarak azar azar sütü ilave edin. Sarımsakları ekleyip 5-6 dakika pişirin. Mantarları ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Karışımı ezip püre haline getirin.

Pazıyı kaynayan suyun içine atıp 2-3 dakika haşlayın ve süzün. Pazıları kuru bir bezin üzerine düzgünce bütün bir dikdörtgen olacak şekilde serin. Tavuk etlerini pazının üzerine eşit gelecek şekilde yayın. Tavuk dilimlerinin üzerine mantarlı harcı spatula ile yayın. Eti rulo şeklinde sarın.

Milföy hamurlarını birleştirip bütün bir dikdötgen şeklinde hazırlayın. Pazılı ruloyu hamurun ortasına alıp ekmek şeklinde her iki ucundan kapatın. Üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!