ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ NARENCİYE SOSLU FIRIN TAVUK

Narenciye Soslu Fırın Tavuk

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Narenciye Soslu Fırın Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 400 gr taze patates
  • 1 dal taze kekik
  • 1 dal taze tarhun
  • 5~6 limon
  • 6~7 diş sarımsak
  • 30 gr toz şeker
  • 80 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Narenciye Soslu Fırın Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180 dereceye ayarlayın ve bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Bütün tavuğu tuz, karabiber, kekik ve tarhun ile ovun.
  • Tereyağının yarısını tencereye alıp eritin. 3 limonun suyunu sıkıp tereyağına ekleyin. Tavuğu fırın tepsisine alın ve tereyağlı limon suyunu üzerine gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Kalan tereyağını tavada eritin. Kabukları soyulmuş taze patatesleri ve sarımsakları ilave edip soteleyin.
  • Kalan limonları enine kesip patateslere ekleyin. Şeker ve tuzu ilave edip karamelleşene kadar 10 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız tavuğu servis tabağına alın.
  • Tavuğun etrafına pişirdiğiniz limonlu patatesleri ilave edin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!