ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ NARENCİYE SOSLU FIRIN TAVUK

Narenciye soslu fırın tavuk

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Narenciye soslu fırın tavuk tarifi için malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 400 gr taze patates
  • 1 dal taze kekik
  • 1 dal taze tarhun
  • 5~6 limon
  • 6~7 diş sarımsak
  • 30 gr toz şeker
  • 80 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Narenciye soslu fırın tavuk Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın ve bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Bütün tavuğu tuz, karabiber, kekik ve tarhun ile ovun. Tereyağının yarısını tencereye alıp eritin. 3 limonun suyunu sıkıp tereyağına ekleyin. Tavuğu fırın tepsisine alın ve tereyağlı limon suyunu üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Kalan tereyağını tavada eritin. Kabukları soyulmuş taze patatesleri ve sarımsakları ilave edip soteleyin. Kalan limonları enine kesip patateslere ekleyin. Şeker ve tuzu ilave edip karamelleşene kadar 10 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız tavuğu servis tabağına alın. Tavuğun etrafına pişirdiğiniz limonlu patatesleri ilave edin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.