Narenciye Soslu Fırın Tavuk

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Narenciye Soslu Fırın Tavuk
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Narenciye Soslu Fırın Tavuk için

Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 400 gr taze patates
  • 1 dal taze kekik
  • 1 dal taze tarhun
  • 5~6 limon
  • 6~7 diş sarımsak
  • 30 gr toz şeker
  • 80 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Narenciye Soslu Fırın Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Bütün tavuğu tuz, karabiber, kekik ve tarhun ile ovun.
  2. Tereyağının yarısını tencereye alıp eritin. 3 limonun suyunu sıkıp tereyağına ekleyin. Tavuğu fırın tepsisine alın ve tereyağlı limon suyunu üzerine gezdirin.
  3. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Kalan tereyağını tavada eritin. Kabukları soyulmuş taze patatesleri ve sarımsakları ilave edip soteleyin.
  4. Kalan limonları enine kesip patateslere ekleyin. Şeker ve tuzu ilave edip karamelleşene kadar 10 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız tavuğu servis tabağına alın.
  5. Tavuğun etrafına pişirdiğiniz limonlu patatesleri ilave edin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo