ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ LİMONLU TEREYAĞLI TAVUK

Limonlu Tereyağlı Tavuk

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Tereyağlı Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 8 parça kemiksiz kalça eti
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı toz paprika biberi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım su bardağı krema
  • ¼ su bardağı parmesan peyniri
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 2 su bardağı bebek ıspanak

Limonlu Tereyağlı Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavukların üzerine tuz, karabiber ve toz paprika biberi serperek tatlandırın. 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Tavukların her iki tarafını da rengi dönene kadar kızartın. Kalan tereyağını ve ezdiğiniz sarımsağı ekleyerek 1-2 dakika daha pişirin. Tavuk suyu, krema, parmesan peyniri, limon suyu ve kekiği ilave edip pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca iri kıydığınız ıspanakları ekleyip 3-5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tavuk etlerini bir fırın kabın alarak 175 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!