ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ LİMONLU TEREYAĞLI TAVUK

Limonlu tereyağlı tavuk

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu tereyağlı tavuk tarifi için malzemeler

  • 8 parça kemiksiz kalça eti
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı toz paprika biberi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım su bardağı krema
  • ¼ su bardağı parmesan peyniri
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 2 su bardağı bebek ıspanak

Limonlu tereyağlı tavuk Nasıl Yapılır

Tavukların üzerine tuz, karabiber ve toz paprika biberi serperek tatlandırın. 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Tavukların her iki tarafını da rengi dönene kadar kızartın. Kalan tereyağını ve ezdiğiniz sarımsağı ekleyerek 1-2 dakika daha pişirin. Tavuk suyu, krema, parmesan peyniri, limon suyu ve kekiği ilave edip pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca iri kıydığınız ıspanakları ekleyip 3-5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tavuk etlerini bir fırın kabın alarak 175 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.