Kremalı Ve Kimyonlu Tavuk Eti

Kremalı Ve Kimyonlu Tavuk Eti
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kremalı Ve Kimyonlu Tavuk Eti için

Malzemeler

  • 8 parça tavuk bonfile
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 6 tane karanfil
  • 2 çubuk tarçın
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı krema
  • Zeytinyağı
Kremalı Ve Kimyonlu Tavuk Eti

Nasıl Yapılır

Bonfileleri üçer parçaya bölün ve zencefil zeytinyağında bir gece bekletin. Tavukları arkalı önlü kızartıp yağını süzerek kenara alın. Karanfil, çubuk tarçını tavada hafifçe kavurun ve mutfak robotunda toz haline getirin. Kimyon, kırmızıbiber, küp doğradığınız soğan ve domatesleri kısık ateşte pişirin. Tarçın ve karanfil karışımını ekleyin. Daha sonra salça ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Tavuk suyunu kaynayıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız karışımı mutfak robotundan geçirerek krema ilave edin. Tavuk parçalarını elde ettiğiniz sosla 2 dakika pişirdikten sonra servis edin.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo