ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ KREMALI VE KİMYONLU TAVUK ETİ

Kremalı ve kimyonlu tavuk eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı ve kimyonlu tavuk eti tarifi için malzemeler

  • 8 parça tavuk bonfile
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 6 tane karanfil
  • 2 çubuk tarçın
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı krema
  • Zeytinyağı

Kremalı ve kimyonlu tavuk eti Nasıl Yapılır

Bonfileleri üçer parçaya bölün ve zencefil zeytinyağında bir gece bekletin. Tavukları arkalı önlü kızartıp yağını süzerek kenara alın. Karanfil, çubuk tarçını tavada hafifçe kavurun ve mutfak robotunda toz haline getirin. Kimyon, kırmızıbiber, küp doğradığınız soğan ve domatesleri kısık ateşte pişirin. Tarçın ve karanfil karışımını ekleyin. Daha sonra salça ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Tavuk suyunu kaynayıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız karışımı mutfak robotundan geçirerek krema ilave edin. Tavuk parçalarını elde ettiğiniz sosla 2 dakika pişirdikten sonra servis edin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.