ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ KÖRİLİ TAVUK ETİ

Körili tavuk eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Körili tavuk eti tarifi için malzemeler

  • 500 gr tavuk göğüs eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Maydanoz

Körili tavuk eti Nasıl Yapılır

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Tavuk etlerini küp doğrayın ve bir tavada sularını salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Zeytinyağını ekleyip tekrar kavurun. Etleri bir kenara alıp tereyağını ve unu kavurun. Kavrulan una köri, tuz ve kekiği ekleyin. Sütü ilave edip karıştırın. Etleri tekrar tavaya alıp 2 dakika daha pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.