ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ KÖRİLİ TAVUK ETİ

Körili Tavuk Eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Körili Tavuk Eti Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr tavuk göğüs eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Maydanoz

Körili Tavuk Eti Nasıl Yapılır?

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Tavuk etlerini küp doğrayın ve bir tavada sularını salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Zeytinyağını ekleyip tekrar kavurun. Etleri bir kenara alıp tereyağını ve unu kavurun. Kavrulan una köri, tuz ve kekiği ekleyin. Sütü ilave edip karıştırın. Etleri tekrar tavaya alıp 2 dakika daha pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!