Körili Tavuk Eti

01 Şubat 2023 tarihinde güncellendi.
Körili Tavuk Eti
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Körili Tavuk Eti için

Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğüs eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Maydanoz
Körili Tavuk Eti

Nasıl Yapılır

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Tavuk etlerini küp doğrayın ve bir tavada sularını salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Zeytinyağını ekleyip tekrar kavurun. Etleri bir kenara alıp tereyağını ve unu kavurun. Kavrulan una köri, tuz ve kekiği ekleyin. Sütü ilave edip karıştırın. Etleri tekrar tavaya alıp 2 dakika daha pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo